Seleccionar página

 

 

 

Un retrat té un cert halo de misteri,evoca els trets d’una persona, però el que crea impacte no és la representació o record de la persona sinó la força de la imatge que tendeix a fer-nos considerar com a realitat el que no és més que una aparença. La semblança fabricada fotogràficament augmenta la sensació de realitat. En un retrat només veiem algunes parts del subjecte, altres aspectes romandran ocults.

El retrat és el fruit d’almenys dues voluntats de vegades contraposades: la del retratat i la del fotògraf.


M’agrada jugar amb aquesta contraposició de voluntats. Fa uns mesos vaig iniciar una serie de retrats a diferents artistes lleidatans .Tots ells tenen un punt d’unió: expressen l’AMOR .Uns ho fan  amb paraules, altres amb gestos, colors, imatges ,sons ,olors, gustos i textures ,és a dir,amb els  5 sentits ens transmeten aquest sentiment que ens mou-

He tingut la sort de fotografiar els rostres de un pintor, un enòleg, un cantautor, una actriu, un fotògraf, un il.lustrador…… i aquí no s’atura el projecte perquè m’ha agradat i vull continuar mirant a gent que vol contar-nos coses sobre l’amor i els sentiments . Gent que no necessita mirar a la càmera per fer-nos sentir. Ens expliquen coses amb els seus sentits i el seu art  i ara  també amb la seva presència: un retrat.

Amb tot el recull es veurà més endevant què es pot fer; una nova edició , un nou tractament…perquè tot té un final i un objectiu.

Aquesta és una primera selecció ,on s’integren tres temes:el meu concepte ara (intencionalitat) i, en íntima relació amb això, la manera de plasmar-ho tècnica i estèticament.

Aniré  mostrant aquí imatges tretes de les  trobades i sessions  poc a poc.

Avui deixo aquí un primer tastet ,unes imatges seleccionades de la sessió amb el Jordi Gasión.

 

 

Un luxe i un plaer retratar una persona que pot escriure paraules com aquestes i cantar-les així:

gràcies Jordi

la-teva-nima

Vull dir-te tantes coses que quan et veig s’esborren les memòries, semblo estúpid i em caic malament.

Entenc que no hi ha normes,
que si tu vols jo em deixo que t’escampis
com un virus, dins del meu cervell.

Oh, i no vull la teva pell.
Oh, sinó encendre la teva ànima.

Et mostres infinita
i amb peus de plom em busques entre els dies
perquè estàs tan perduda com jo.

M’invites a un naufragi
i sé que aquí tan sols seré una espurna
que brillava una nit de tardor.

Oh, però no vull la teva pell.
Oh, sinó encendre la teva ànima.

 

 

———————————————–

 

 

Un retrato tiene un cierto halo de misterio,evoca los rasgos de una persona, pero lo que crea impacto no es la representación o recuerdo de la persona sino la fuerza de la imagen que tiende a hacernos considerar como realidad lo que no es más que una apariencia. La semejanza fabricada fotográficamente aumenta la sensación de realidad. En un retrato sólo vemos algunas partes del sujeto, otros aspectos permanecerán ocultos.

El retatro es el fruto de al menos dos voluntades a veces contrapuestas: la del retratado y la del fotógrafo.

Me gusta jugar con esta contraposición de voluntades. Hace unos meses inicié una serio de retratos a diferentes artistas leridanos .Todos ellos tienen un punto de unión: expresan el AMOR .Unos lo hacen con palabras, otros con gestos, colores, imágenes ,sueños ,olores, gustos y texturas ,es decir,con los 5 sentidos nos transmiten este sentimiento que nos mueve.

He tenido la suerte de fotografiar los rostros de un pintor, un enólogo, un cantautor, una actriz, un fotógrafo, un ilustrador…… y aquí no se para el proyecto porque me ha gustado y quiero continuar mirando a gente que quiere contarnos cosas sobre el amor y los sentimientos . Gente que no necesita mirar a la cámara para hacernos sentir. Nos explican cosas con sus sentidos y su arte y ahora también con su presencia: un retrato.

Con todos la compilación se verá más adelante qué se puede hacer; una nueva edición , un nuevo tratamiento…porque todo tiene un final y un objetivo.

Esta es una primera selección ,donde se integran tres temas:mi concepto ahora (intencionalidad) y, en íntima relación con esto, la manera de plasmarlo técnica y estéticamente.

Iré mostrando aquí imágenes sacadas de los encuentros y sesiones  poco a poco.

Hoy dejo aquí una primera muestra ,unas imágenes seleccionadas de la sesión con Jordi Gasión.

 

gracias Jordi

 

 

 

 

 

JORDI GASIÓN. cantautor. abril2012

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This