Feliç de reprendre el projecte personal de retrats «Voluntats Contraposades «que just fa un any vaig deixar en pausa, i feliç per fer-ho amb una noia plena d’art, sentit i amor. Sonia Alins entra dins de l’elenc d’artistes lleidatans que a través dels cinc sentits i del seu llenguatge particular ens parlen d’AMOR amb les seves obres . Ella és moltes coses ,però perimer de tot és creativitat sensitiva plena de feminitat i ho podeu reconèixer en el seu treball més personal, on l’amor és el protagonista recognoscible entre les seves personals figures voluptuoses que emergeixen de la matèria..
Té ella que reconèixer que , malgrat haver connectat bé des del dia que ens vam conèixer en una exposició col·lectiva en la qual participàvem les dues amb els nostres treballs més femenins i personals , que quan li vaig proposar participar en la sèrie de retrats de fons negre ho va acceptar no convençuda suposo que frenada pel punt de timidesa que caracteritza a l’artista ,va anar la seva voluntat contraposada la que primer va emergir. Però aquí l’he tingut al fín, disposada i lliurada a ser retratada , finalment sense pudor. En la curta però intensa sessió que vam tenir, m’ho va posar més fàcil del que ella podria mai imaginar ,Em va oferir els seus gestos i la seva sensibilitat amb seguretat ,perquè no hi ha gens millor per ser retratat que vestir-se amb l’actitud de la confiança .
Vull explicar-vos que el més màgic d’aquestes curtes sessions sobre fons negre i una única llum és la suau i profunda conversa que sorgeix en la intimitat sense forçar gens. Tot flueix i hi ha un moment on apareix aquesta paraula o concepte que ho diu tot i resumeix el perquè està aquesta persona davant de la meva càmera avui i ara. Sonia, entre riures i anècdotes va pronunciar el terme «ofici»,la importància de «tenir ofici» al costat de la llibertat de l’art .Relació i pensament que em va encantar.
Del llatí «opificium«, de «opus» (obra) + «facere» (fer) ve la paraula ofici. El seu significat és fer o realitzar una obra, servei hagut de, càrrec, mostra de consideració i haver d’i obligació.
L’ofici com a factor decisiu a l’hora de generar el sentiment de contacte amb el client. Tenir un ofici ens vincula amb la societat perquè converteix el treball en una mica més que en un esforç per guanyar-se la vida. Qui posseeix un ofici és amo de la seva pròpia utilitat, se sent responsable de la finalitat del seu treball. Poder viure d’acord amb una vocació suposa un luxe .L’ofici ens converteix en participants i protagonistes d’una societat. Ens defineix com a éssers vinculats. No oblidem que té a veure amb el coneixement humà i l’emoció, amb el desig d’explicar històries per donar testimoniatge de la realitat, sigui a través de la literatura, la il·lustració, la fotografia, la interpretació, la cuina, el disseny, eetc…
Crec que Sonia és la persona indicada per parlar i donar sentit a conceptes com a art i ofici ja que la seva il·lustració (i ella en persona) els combinen a la perfecció.Perquè si a un artista li agrada el treball del seu ofici, al marge de qualsevol qüestió d’èxit o la fama, els déus li han cridat.
Som inicalment voluntats contraposades però estem juntes i d’acord amb que tenir una vocació, tenir ofici ens fa ser afortunades. La nostra realització personal respon a un sentit social. Es tracta d’una veritable sort tenir aquesta responsabilitat més enllà de la llibertat artística.
Ofici que no dóna de menjar al seu amo, no val dues faves.(Cervantes)
gràcies Sònia.
Feliz de retomar el proyecto personal de retratos «Voluntats Contraposades «que justo hace un año dejé en pausa, y feliz por hacerlo con una chica llena de arte, sentido y amor. Sonia Alins entra dentro del elenco de artistas lleidatans que a través de los cinco sentidos y de su lenguaje particular nos hablan de AMOR con sus obras . Ella es muchas cosas ,pero ante todo es creatividad sensitiva llena de feminidad y lo podéis reconocer en su trabajo más personal, donde el amor es el protagonista reconocible entre sus personales figuras volptuosas que emergen de la materia..
Tiene ella que reconocer que , a pesar de haber conectado bien desde el día que nos conocimos en una exposición colectiva en la que participabamos las dos con nuestros trabajos más femeninos y personales , que cuando le propuse participar en la serie de retratos de fondo negro lo aceptó no convencida supongo que frenada por el punto de timidez que caracteriza al artista ,fue su voluntat contrapuesta la que primero emergió. Pero aquí la he tenido al fín, dispuesta y entregada a ser retratada , finalmente sin pudor. En la corta pero intensa sesión que tuvimos, me lo puso más fácil de lo que ella podría nunca imaginar ,Me ofreció sus gestos y su sensibilidad con seguridad ,porque no hay nada mejor para ser retratado que vestirse con la actitud de la confianza .
Quiero explicaros que lo más mágico de estas cortas sesiones sobre fondo negro y una única luz es la suave y profunda conversación que surge en la intimidad sin forzar nada. Todo fluye y hay un momento donde aparece esa palabra o concepto que lo dice todo y resume el porqué está esta persona delante de mi cámara hoy y ahora. Sonia, entre risas y anécdotas pronunció el término «oficio»,la importancia de «tener oficio» junto la libertad del arte. Relación y pensamiento que me encantó.
Del latín “opificium”, de “opus” (obra) + “facere” (hacer) viene la palabra oficio. Su significado es hacer o realizar una obra, servicio debido, cargo, muestra de consideración y deber y obligación.
El oficio como factor decisivo a la hora de generar el sentimiento de contacto con el cliente. Tener un oficio nos vincula con la sociedad porque convierte el trabajo en algo más que en un esfuerzo para ganarse la vida. Quien posee un oficio es dueño de su propia utilidad, se siente responsable de la finalidad de su trabajo. Poder vivir de acuerdo con una vocación supone un lujo .El oficio nos convierte en participantes y protagonistas de una sociedad. Nos define como seres vinculados. No olvidemos que tiene que ver con el conocimiento humano y la emoción, con el deseo de contar historias para dar testimonio de la realidad, sea a través de la literatura, la ilustración, la fotografía, la interpretación, la cocina, el diseño, eetc…
Creo que Sonia es la persona indicada para hablar y dar sentido a conceptos como arte y oficio ya que su ilustración (y ella en persona) los combinan a la perfección.Porque si a un artista le gusta el trabajo de su oficio, al margen de cualquier cuestión de éxito o la fama, los dioses le han llamado.
Somos voluntades contrapuestas pero estamos juntas y de acuerdo con que tener una vocación, tener oficio nos hace ser afortunadas. Nuestra realización personal responde a un sentido social. Se trata de una verdadera suerte tener esta responsabilidad más allá de la libertad artística.
Oficio que no da de comer a su dueño, no vale dos habas.(Cervantes)
Gracias Sonia.
http://www.alinsilustracion.com
Sonia Alins. ABRIL2016