Seleccionar página

I així, com qui no vol la cosa ,hem arribat a la 10ª edició del Shooting, Plató Obert. Aquesta última setmana de juny tornem amb nou fons, nova il·luminació, 15 minuts davant de la càmera  molta energia, rostres nous i molts altres ja coneguts.

Vull des d’aquí agrair especialment la confiança que m’heu mostrat tots vosaltres tornant al meu estudi any rere any amb aquesta il·lusió que em comuniqueu en cridar-me per dir-me que “sí, que aquest any tornem a veure’ns! “,que» els nens es fan grans i volem seguir tenint la seva imatge sota la teva mirada. Emocionant també els que torneu amb un altres motiu: «aquest any vinc amb el grup d’amics, aquest any venim amb la padrina, vindré amb la meva parella, aquest any venim tots els cosins per fer un regal al padrí , aquest any estic esperant un bebé, aquest any serem més prepara’t!!….podem venir amb el gos?,  tots sou fantàstics de debó! Aquesta actitud em dóna molta energia i m’aporta la seguretat que tots els professionals necessitem: la de la fidelitat del client.

Mirar a la gent em sembla fascinant, i durant aquesta setmana em doneu un festí visual, em feu un regal, és tot tan ràpid que es produeix la  màgia perfecta establint aquesta relació dinàmica entre vosaltres ,el moment i la meva càmera.

És un veritable luxe haver proporcionat la possibilitat de tenir plasmat el creixement d’un nen. Avui pujo aquí unes fotos de Martina, una nena que he retratat en més de 7  Shootings, des del 2008 fins al 2011, l’he anat veient créixer des de la primera vegada que va participar en la sessions amb pocs mesos i he comprovat com s’ha anat adaptant a l’experiència de ser fotografiada en un estudi. Crec que tot això forma ja un petit  i insignificant trosset del seu aprenentatge , tot un joc també.

Per a mi, la fascinació de fer retrats en el Shooting radica en la relació entre el fotògraf i la persona o persones que tinc davant. En aquest treball, tenir èxit significa que ha d’establir-se una relació dinàmica entre diversos elements: el que està aquí de manera inconscient, la qual cosa els retratats fan davant la càmera, la qual cosa passa quan estic amb ells, i les coses inesperades que succeeixen per punts i tants factors. Saco moltes i moltes fotos en aquests 15 minuts, gairebé com en trànsit i com si algú ens persiguiese.me converteixo en la dona veloç. Tot succeeix tan de pressa que no puc veure tots els elements que es fusionen fins a després quan edito, gairebé ni pinso, només miro i tret. Ells gairebé no tenen temps de reacció i és quan es produeix màgia.

Us presento el creixement  retratat d’una nena preciosa: Martina, i amb tots vostès: el Shooting, Plató Obert 10ª edició i pujant.

Us espero!

 

—————————-

Y así, como quien no quiere la cosa ,hemos llegado a la 10ª edición del Shooting, Plató Obert. Esta última semana de junio volvemos con un nuevo fondo, una nueva iluminación, 15 minutos delante de la cámara , mucha energía , rostros nuevos y otros muchos ya conocidos.

Quiero desde aquí agradecer especialmente la confianza que me habéis mostrado todos vosotros volviendo a mi estudio año tras año con esa ilusión que me comunicáis  al llamarme para decirme que “sí, que este año volvemos a vernos !“,que «los niños se hacen mayores  y queremos  seguir teniendo su imagen bajo tu mirada». Emocionante también los que volvéis con un otros motivo como: «este año vengo con el grupo de amigos, este año venimos con la abuela, vendré con mi pareja, este año venimos todos los primos para hacer un regalo al abuelo , este año estoy esperando un bebé, este año seremos más prepárate!!,……….. podemos venir con el perrito?, todos sois fantásticos de  verdad!. Esta actitud me da mucha energía y me aporta la seguridad que todos los profesionales necesitamos: la de la fidelidad del cliente.

Mirar a la gente me parece fascinante, y durante esta semana  me dais un festín  visual, me hacéis un regalo, es todo tan rápido que se produce magia perfecta estableciendo esa relación dinámica entre vosotros y mi cámara.

Es un verdadero lujo haber proporcionado la posibilidad de tener plasmado fotograáficamente ,por ejemplo ,el crecimiento de un niño.Hoy subo aquí unas fotos de Martina, una niña que he retratado en más de 7 shootings, desde el 2008 hasta el 2011, la he ido viendo crecer  desde la primera vez que participó en la sesiones con poquitos meses y he comprobado como se ha ido  adaptando  a la experiencia de ser fotografiada en un estudio. Creo que todo esto ya  forma unpequeño  e insignificante trocito de su aprendizaje, todo como un juego también.

Para mí, la fascinación de hacer retratos en el Shooting radica en la relación entre el fotógrafo y la persona o personas que tengo delante. En este trabajo, tener éxito significa que debe establecerse una relación dinámica entre varios elementos: lo que está ahí de manera inconsciente, lo que los retratados hacen ante la cámara, lo que pasa cuando estoy con ellos, y las cosas inesperadas que suceden por tantos y tantos factores. Saco muchas y muchas fotos en esos 15 minutos, casi como en trance y como si alguien nos persiguiese.Me convierto en la mujer veloz. Todo sucede tan deprisa que no puedo ver todos los elementos que se fusionan hasta después cuando edito, casi ni pienso, sólo miro y disparo. Ellos casi  no tienen tiempo de reacción  y es cuando se produce magia.

 

 

 

Os presento el crecimiento retratado de una niña preciosa: Martina, y con todos ustedes: el Shooting, Plató Obert 10ª edición y subiendo.

Os espero!

 

MARTINA 2008-2011

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This