Seleccionar página

 

Inicio avui una nova sèrie d’entrades  relacionades amb l’emoció i el moment captat en un Gran Dia de boda .M’agrada  poder compartir, perquè compartir és viure, els meus pensaments sobre el treball fotogràfic vist des del meu propi estil i plantejament personal del reportatge  al costat d’unes quantes imatges seleccionades entre les realitzades en les últimes bodes en què se m’ha permès observar per emocionar-vos després amb els records convertits en imatges per sempre.

En aquesta primera entrada he triat el moment d’inici també, quan tot es converteix en un Gran Dia: el moment quan la núvia sent l’emoció de posar-se el seu vestit.

Farà  ja vint anys que vaig fer el meu primer reportatge de boda a Lleida i encara que hagin passat pel meu ull emocionat jatants  Grans Dies ( no els he comptat , algun dia ho faré) us confesso que segueixo tenint aquest pessigolleig de nervis i emoció abans de començar a disparar ,abans d’arribar a la casa o habitació  d’una meravellosa dona enamorada i feliç  que en breu es posarà el seu Vestit de núvia , el Vestit. Aquest és el gran moment que em fa vibrar i que encén l’energia per tot el Gran Dia. és llavors quan hi ha un moment bell i perfecte, el moment en què tot s’inicia, quan tot sembla que comença a tenir sentit; quan ella s’enfunda «el seu vestit, «el vestit», amb el qual ha estat somiant des de nena, el vestit que ha triat minuciosament entre tants, el vestit que la va dir a cau d’orella un dia «aquest és el teu vestit» i que per fi avui va a formar part de la seva història, perquè és un tros d’ella.De debò us dic que de vegades em costa sostenir la càmera i fer que no estic present en aquesta habitació plena del pes de la feminitat i on s’aulora l’emoció

Gràcies per ser vosaltres mateixes davant de la càmera en aquest moment, per compartir sentiments i emocions tan intense, de vegades darrere de la càmera sento una gran emoció.

Puc estar allí amb elles , amb la seva gent més estimada, al seu espai més íntims, sóc una més vivint l’emoció. Si us dic que sóc una afortunada… creieu-me!!. Jo només haig d’estar prop d’elles, xopant-me de tota la il·lusió que elles desprenen, buscant tots els detalls que a elles els commou. Miro per l’espiell de la càmera i tot passa amb naturalitat ,plé de bellesa.M’encanta veure com altres dones ajuden a la núvia, se senten especials i úniques per estar allí amb ella. La mare emocionada, orgullosa i nerviosa, les germanes, les amigues, tietes, veines, cosines,iaias…, totes estàn esperant el moment de veure «la núvia».

Deixo que tot ocorri.Quan una dona es posa el vestit de núvia ,el gran dia comença , s’encenen els focus i tot s’ ilunina.Si nosaltres, els fotògrafs ,deixem que tot flueixi, …flueix! i allí ho tenim !, tot perfecte!, tot llest perquè puguem captar tots els instants plens d’emoció humana, només cal estar present i mirar.

La  boda  realment comença quan els nuvis es vesteixen amb el seu Vestit, es preparen amb tots els detalls que tan minuciosament han preparat, a partir d’aquí les noces és la seva tot es mou amb fluïdesa . M’encanta aquest moment, explica tantes coses!,per això no és necessari que  res es transformi al nostre lliure albir, no hem d’intervenir movent ni decidint ;res més que concentrar-nos en l’on mirar i quan disparar.

Defineixo el meu estil com a documental, fotografiant el dia tal com sorgeix, captant tal com sou, no vull que us adoneu que estic aquí. Aquesta és la filosofia del meu treball; .capturar la màgia del vostre dia, els moments irrepetibles, els vostres sentiments .El moment íntim de convertir-te en Núvia en el teu Gran Dia no ha de ser pertorbat per ningú. Jo estic allí i observo per després retornar l’emoció amb les meves fotos.

Cada núvia és diferent , tinc la gran missió de captar aquestes diferències ,aquests detalls que fan de cadascuna de les novies alguna cosa especial, única!.Sí que és veritat que hi ha un guió base que ordena el dia i ens fa més fàcil el ritme, amb certes ruptures d’estructura i jocs narratius gairebé cinematogràfics, entre altres coses, que fan d’aquestes hores alguna cosa molt personal i plena de màgia. Sempre és un dia únic i especial . Aquells que tenim la sort de presenciar-ho moment a moment , minut a minut i des de molt a prop, ho podem mostrar amb les nostres imatges, deixar constància per sempre.

He fet una petita selecció d’imatges d’aquest any 2016, com un petit homenatge , en aquest cas, a totes les núvies que heu confiant en la meva mirada  per la vostra gran festa, imatges que ens retornin a aquests meravellosos moments en els quals una dona es converteix en Núvia. Vull que les mireu, i espero que pugueu olorar-les, tocar-les i escoltar-les .Seria meravellós que vosaltres també estigueu allí amb nosaltres.

Seguiré estant aquí per a vosaltres, esforçant-me, divertint-me i gaudint, aprenent i donant sempre el millor del vostre amor i Gran Dia.

Va dedicat a tots vosaltres que em deixeu estar allí!

 

 

 


 

Inicio hoy una nueva serie de entradas relacionadas con la emoción y el momento captado en un Gran Día de boda .Me gusta poder compartir, porque compartir es vivir, mis pensamientos sobre el trabajo fotográfico #ver desde mi propio estilo y planteamiento personal del reportaje junto a unas cuántas imágenes seleccionadas entre las realizadas en las últimas bodas en que se me ha permitido observar para emocionaros después con los recuerdos convertidos en imágenes por siempre jamás.

En esta primera entrada he elegido el momento de inicio también, cuando todo se convierte en un Gran Día: el momento cuando la novia siendo la emoción de ponerse su vestido.

Hará ya veinte años que hice mi primer reportaje de boda en Lleida y aunque hayan pasado por mi ojo emocionado jatants Grandes Días ( no los he contado , algún día lo haré) os confieso que sigo teniendo este cosquilleo de nervios y emoción antes de empezar a disparar ,antes de llegar a la casa o habitación de una maravillosa mujer enamorada y feliz que en breve se pondrá su Vestido de novia , el Vestido. Este es el gran momento que me hace vibrar y que enciende la energía por todo el Gran Día. es entonces cuando hay un momento bello y perfecto, el momento en qué todo se inicia, cuando todo parece que empieza a tener sentido; cuando ella se enfunda «su vestido, «el vestido», con el cual ha sido soñando desde niña, el vestido que ha elegido minuciosamente entre tantos, el vestido que la dijo al oído un día «este es tu vestido» y que por fin hoy va a formar parte de su historia, porque es un trozo de ella.de debò os digo que a veces me cuesta sostener la cámara y hacer que no estoy presente en esta habitación llena del peso de la feminidad y donde se aulora la emoción

Gracias para ser vosotros mismas ante la cámara en este momento, para compartir sentimientos y emociones tan intense, a veces detrás de la cámara siento una gran emoción.

Puedo estar allí con ellas , con su gente más estimada, en su espacio más íntimos, soy una más viviendo la emoción. Si os digo que soy una afortunada… creedme!!. Yo sólo tengo que estar cerca de ellas, empapándome de toda la ilusión que ellas desprenden, buscando todos los detalles que en ellas los conmueve. Miro por la mirilla de la cámara y todo pasa con naturalidad ,plé de belleza.Me encanta ver como otras mujeres ayudan a la novia, se sienten especiales y únicas para estar allí con ella. La madre emocionada, orgullosa y nerviosa, las germanas, las amigas, tietes, veines, primas,iaias…, todas estàn esperando el momento de ver «la novia».

Dejo que todo ocurra.Cuando una mujer se pone el vestido de novia ,el gran día empieza , se encienden los focos y todo se ilunina.si nosotros, los fotógrafos ,dejamos que todo fluya, …fluye! y allí lo tenemos !, todo perfecto!, todo listo porque podamos captar todos los instantes llenos de emoción humana, sólo hay que estar presente y mirar.

La boda realmente empieza cuando los novios se visten con su Vestido, se preparan con todos los detalles que tan minuciosamente han preparado, a partir de aquí la boda es su todo se mueve con fluidez . Me encanta este momento, explica tantas cosas!,por eso no es necesario que nada se transforme a nuestro libre albedrío, no tenemos que intervenir moviendo ni decidiendo ;nada más que concentrarnos en el donde mirar y cuando disparar.

Defino mi estilo como documental, fotografiando el día tal como surge, captando tal como sois, no quiero que os dáis cuenta que estoy aquí. Esta es la filosofía de mi trabajo; .capturar la magia de vuestro día, los momentos irrepetibles, vuestros sentimientos .El momento íntimo de convertirte en Novia en tu Gran Día no tiene que ser perturbado por nadie. Yo estoy allí y observo para después devolver la emoción con mis fotos.

Cada novia es diferente , tengo la gran misión de captar estas diferencias ,estos detalles que hacen de cada una de las novies algo especial, única!.Sí que es verdad que hay un guion base que ordena el día y nos hace más fácil el ritmo, con ciertas rupturas de estructura y juegos narrativos casi cinematográficos, entre otras cosas, que hacen de estas horas algo muy personal y llena de magia. Siempre es un día único y especial . Aquellos que tenemos la suerte de presenciarlo momento en momento , minuto a minuto y desde muy cerca, lo podemos mostrar con nuestras imágenes, dejar constancia por siempre jamás.

He hecho una pequeña selección de imágenes de este año 2016, como un pequeño homenaje , en este caso, a todas las novias que habéis confiando en mi mirada por vuestra gran fiesta, imágenes que nos devuelvan en estos maravillosos momentos en los cuales una mujer se convierte en Novia. Quiero que las miráis, y espero que podáis olerlas, tocarlas y escucharlas .Sería maravilloso que vosotros también estéis allí con nosotros.

Seguiré estando aquí para vosotros, esforzándome, divirtiéndome y disfrutando, aprendiendo y dando siempre el mejor de vuestro amor y Gran Día.

Va dedicado a todos vosotros que me dejáis estar allí!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This