Seleccionar página

 

 

M’agrada captar aquell moment especial en el qual la naturalesa es vessa de manera incontenible. Fer somriure a la persona a retratar àdhuc estant absent de la fotografia i mantenir intacte el poder del riure dels nostres retratats és un regal que em dóna la fotografia.

La manera de somriure d’una persona reflecteix la seva personalitat. Somriure és una caracteristica de la raça humana i no hi ha raça més variada que la de l’ésser humà. Naturalemt aquesta varietat origina un ampli catàleg de somriures: tímid, misteriòs, irònic,feliç, maquiavèlic, condescendent, provocatiu, normal i complagut…..més

Confucio va dir que tots els éssers humans som iguals, ens diferencien únicament els nostres vestits i costums, però és el somriure el que ens distingeix, sense ell nostre somriure peculiar tots som iguals.

 

Definir anatòmicament «riure» com a manifestació d’alegria,que consisteix a contreure els músculs de la cara que estiren els llavis deixant a la vista les dents i donant una expressió particular als ulls;de vegades el riure és sorollós, aquesta contracció va acompanyada de moviments d’altres parts del cos, com les espatlles, i de sons bucals particulars, produït tot això de per contraccions espasmodics del diafragma. En canvi el  somriure,com a derivada del riure, és un riure mut o sord, és un riure contingut, domesticat, intel·ligent, un riure a mig fer.

El riure és sonor i sorollós i el somriure és silenciós.

 

Diuen que una riallada mou fins a 400 músculs ,diuen que afavoreix la secreció de  seretomina, un efecte calmant que ens fa sentir millor amb nosaltres mateixos, augmenta l’hemoglobina, prevé de l’infart, beneficia  l’aparell digestiu, ajuda a reduir els àcids grassos, elimina toxinas i molt més, retarda l’envelliment de la pell i el rostre… Aplaca  l’ansietat i dolor momentaneament,  distreu la por, no podem oblidar les virtuts terapèutiques del riure. El riure com a arma perquè trenca l’establert. El riure ens cura.

 

El riure és contagiós, els somriures també , per un estrany efecte de simpatia i projecció , especular.

Gaudiu de veure a gent somriure, de veure somriures lleus i sobretot ara ,silenciosos.

 

Somriu, si tu, somriu, ara que ningú t’està mirant.

Somriguin si us plau,  no és tan fàcil…

 

———————————————————

 

 

Me gusta captar aquel momento especial en el cual la naturaleza se derrama de manera incontenible. Hacer sonreír a la persona a retratar aun estando ausente de la fotografía y mantener intacto el poder de la risa de nuestros retratados es un regalo que me da la fotografía.

La manera de sonreír de una persona refleja su personalidad. Sonreír es una característica de la raza humana y no hay raza más variada que la del ser humano. Naturalmete esta variedad origina un amplio catálogo de sonrisas: tímida, misteriosa, irónica,feliz, maquiavelica, condescendiente, provocativa, normal y complacida…..más

Confucio dijo que todos los seres humanos somos iguales, nos diferencian únicamente nuestros vestidos y costumbres, pero es la sonrisa la que nos distingue, sin no fuera por nuestra sonrisa peculiar todos seríamos  iguales.

Definir anatómicamente «reír» como manifestación de alegría, consiste encontraer los músculos de la cara que estiran los labios dejando a la vista los dientes y dando una expresión particular a los ojos;a veces la risa es ruidosa, esta contracción va acompañada de movimientos otras partes del cuerpo, como los hombros, y de sueños bucales particulares, producido todo esto de por contracciones espasmódicos del diafragma. En cambio la sonrisa,como derivada de la risa, es una risa muda o sorda, es una risa contenida, domesticada, inteligente, una risa a medias.

La risa es sonora y ruidosa y la sonrisa es silenciosa.

Dicen que una carcajada mueve hasta 400 músculos ,dicen que favorece la secreción de seretomina, un efecto calmante que nos hace sentir mejor con nosotros mismos, aumenta la hemoglobina, previene del infarto, beneficia el aparato digestivo, ayuda a reducir los ácidos grasos, elimina toxinas y mucho más, retrasa el envejecimiento de la piel y el rostro… Aplaca la ansiedad y dolor momentaneamente, distrae el miedo, no podemos olvidar las virtudes terapéuticas de la risa. La risa como arma porque rompe el establecido. La risa nos cura.

La risa es contagiosa, las sonrisas también , por un extraño efecto de simpatía y proyección  especular.

Disfrutad de ver a gente sonreír, de ver sonrisas leves y sobre todo ahora ,silenciosos.

 

Sonríe, si tú, sonríe, ahora que nadie te está mirando.

Sonrían por favor, no es tan fácil…

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This