Seleccionar página

 

 

Els sentits ens regalen la vida, la realitat i per tant l’amor. Em faltava parar-me durant una estoneta en les Voluntats Contraposades en el sentit de l’olfacte , com pot ser??!!!!! jo, que ho olorar tot.
L’olfacte, igual que la resta dels nostres sentits té la funció de mantenir-nos informats amb l’entorn i ens permet relacionar-nos millor amb ell. El sentit de l’olfacte és una de les finestres més sofisticades a través de la qual un individu capta informació de l’ambient extern i per la qual els éssers vius de qualsevol espècie són capaces de modificar el seu comportament i establir el seu gust per determinats ambients i aliments.

Quan a aquest sentit es recolza en el del gust s’obre tot un món sofisticat de plaure, ciència i art: el vi i tot el seu procés. Aquests artistes que creen amb els sentits , creadors de plaure , enòlegs i empresaris del gran món del vi.

L’enologia és l’art on l’aroma, l’aspecte i les sensacions es barregen per comunicar emocions.

Fa temps que volia  retratar les faccions humanes que regeixen aquesta comunicació a les terres de Lleida. Eduard es va prestar a vestir-se de fosc i a amagar la seva mirada davant la meva càmera durant el curt però intens moment que dura un glop de  vi.

Durant aquests minuts , el plató es va inundar de una aroma afruitat, animal, balsàmic, especiat, floral, a fusta i vegetal. El rostre d’Eduard ,d’aspecte brillant, escumòs, nítid i tranquil però de vegades frizant ,va crear un espai ple d’aquesta sensació de vellut, aspra, càlid, amb cos , equilibri, estructura, flexibilitat, generositat, dolçor, lleugeresa, melositat, nervi, rodó , vigorositat, robustesa , com  és ara la VIDA i la creació.

 

Ensumeu.

 

———————————————————————————-

 

 

 

Los sentidos nos regalan la vida, la realidad  y por tanto el amor. Me faltaba pararme durante un ratito en las  Voluntats Contraposades en el sentido del olfato , cómo puede ser??!!!!! yo,  que lo uelo todo.

El olfato, al igual que el resto de nuestros sentidos tiene la función de mantenernos informados con el entorno y nos permite relacionarnos mejor con él. El sentido del olfato es una de las ventanas más sofisticadas a través de la cual un individuo capta información del ambiente externo y por la cual los seres vivos de cualquier especie son capaces de modificar su comportamiento y establecer su gusto por determinados ambientes y alimentos.

Cuando a este sentido se apoya en el del gusto se abre todo un mundo sofisticado de placer, ciencia y arte: el vino y todo su proceso. Esos artistas que crean con los sentidos , creadores de placer , enólogos y empresarios del gran mundo del vino.

La enología es el  arte donde el aroma, el aspecto y las sensaciones se mezclan para comunicar emociones.

Quería hace tiempo retratar las facciones humanas que rigen  esta comunicación en las tierras de Lleida. Eduard se prestó a vestirse de oscuro y a esconder su mirada ante mi cámara durante el corto pero intenso momento que dura un sorbo de  vino.

Durante esos minutos , el  plató se inundó de  un  aroma afrutado, animal,  balsámico,especiado, floral, maderizado y vegetal. El rostro de Eduard ,de aspecto brillante, espumoso, nítido y tranquilo pero a veces frizante ,creó un espacio lleno esa sensación aterciopelada, áspera, cálida, con cuerpo , equilibrio, estructura, flexibilidad, generosidad, dulzor,ligereza, melosidad, nervio, redondez , vigorosidad, robustez , que es la VIDA y la creación.

Ensumeu.

 

 

WEB www. clospons.com

 

 

 

 

Eduartd Pons, empreari CLOS PONS

Pin It on Pinterest

Share This