Seleccionar página

Fotògraf és tota persona que fa fotos i fotògrafs professionals som els qui venem històries explicades a través del llenguatge fotogràfic i materialitzades en» fotografies» .

Com a fotògraf professional de retrat i reportatge social, jo venc històries, venc records i emocions vistes a través dels meus ulls , del meu coneixement i de la meva càmera….. i venc també , com deia , «fotografies» . Fins a aquí és fàcil entendre el tema de les emocions ,gairebé no fa falta que s’expliqui ja que sobre emocions sembla que ara entenem tots, però no passa el mateix amb el concepte del producte físic final : les fotografies.

Vull avui,  des d’aquí ,parlar-vos d’alguna cosa que em provoca més desgast físic i psicològic que el propi fet de fotografiar, (i ja és a dir!)en el meu dia a dia de la meva professió : explicar què és ,avui ,una fotografia i què els lliuro als meus clients realment per mostrar aquestes històries que explico . Quanta confusió amics !!! i la que encara ens queda, per cert! .

Jo no dono fotos jo venc fotografies, amb això començo i segueixo endevant.

Avisant que vaig a requetesimplificar-ho contestaré  amb preguntes vàries a la pregunta estrella de «què són «fotos» avui? » i què venem els fotògrafs professionals?

-Són els arxius digitals formats per píxels que provenen d’una captura a través d’una càmera de fotos de tecnologia digital a través d’un  sensor electrònic que disposa de múltiples unitats fotosensibles, les quals aprofiten l’efecte fotoelèctric per convertir la llum en un senyal elèctric, la qual és digitalitzada i emmagatzemada en una memòria?

-o són papers 15×20? o 13cm x18 cm? , o és un àlbum preciós amb disseny?

-o són cromos pegats en un àlbum ? ….Per a un fotògraf professional fotografies són imatges treballades , revelades, editades, ajustades, tècnicament perquè el seu  client gaudeixi de la visió i record emocional.

……

Fotografies és  el resultat d’un treball , és el producte final d’un trajecte , jo voldria  que fossi un producte de luxe, que lliuro al meu client com a resultat del treball emocional. Per tant ,si és un producte extraordinari ,no pot ser un conjunt d’uns píxels capturats per una bona o mala càmera digital, no és un paper 13×18  tampoc . Vaig a donar-li la forma correcta amb els mitjans que la santa tecnologia m’ha proporcionat i vaig a vendre imatges  acabades i personalitzades . Per això pregunto al meu client com.

Com vol vostè que li lliuri aquestes històries i emocions que han vist la meva càmera?, i què vol comprar?:

-en arxius de format digital en alta resolució amb edició finalitzada

-en una passada de diapositives , slideshow queda millor, per veure-les en pantalla dels oridnadors, tablets i demès aparells.

-en còpies impreses en paper, i de quin format?

-impreses i enquadernades en un àlbum amb maquetació i disseny personalitzada en format de llibre o en format d’ àlbum fotogràfic

Tot això són possibles  FOTOGRAFIES presentades, nosaltres decidim de totes les opcions quines són el producte que volem oferir als nostres clients i vosaltres trieu com les voleu comprar. Així treballo, fent de la vostra historia un document fet d’imatges i aMida.

Els fotògrafs professionals no «donem» les fotos ( no donem perquè és un negoci), però tampoc venem  píxels en un cd o usb directament sortides  de lla targeta de memòria, com mai vaig donar ni vaig vendre halurs de plata exposats amb la imatge latent en el rodet de kodak ,sense revelar ni positivar. La vida canvia i per tant nosaltres també hem de canviar però sempre que sigui amb dignitat, amb ètica i coneixement del nostre treball i professió, la cual tampoc ha canviat tant. La tecnologia és la que ha canviat i  ens ha aportat molt i el passat analògic ens ha ensenyat encara més. Aprofitem tot això per crear productes comercials potents i de luxe i el client ens ho agraïrà.

Venem fotografies en diferents formats i presentacions o en totes les posibles, vosaltres trieue, us ho  faig  aMida.

Nosaltres no estem educats per anar  a un restaurant de cuina creativa i d’autor i els demanem que ens  posin els ingredients de les «Escopinyes gelificades en la seva aigua de cocció amb escuma de llima» en un tupperware per portar a casa. Doncs això…..tampoc em  em vull repetir perquè ja m’heu entès.

 

He volgut reflexionar i compartir sobre aquest tema una miqueta des del meu blog i avui  per pensar en veu alta sobre un tema que m’ocupa molt i que crec que el futur client necessita reflexioanr també ,  però també vull aprofitar la situació per ensenyar-vos «fotografies» i per tant una història plena de vida i emoció que vaig captar  un dia de juliol a Lleida perquè una parella fantàstica em va donar l’oportunitat i la llibertat professional de donar forma a aquests, els seus , sentiments a través de les meves imatges fotogràfiques. Tot aquest treball està agafant forma poc a poc i s’està convertint a poc a poc en un conjunt de fotografies i  aviat en un àlbum de fotografies, un conjunt d’arxius digitals en alta resolució i en còpies ne paper fotogràfic d’alta qualitat. Tot perquè ells han volgut tenir una visió fotogràfica  professional de la seva història.

 

gràcies Cris i Xavi.

 

—————————————

 

 

 

Fotógrafo es toda persona que hace fotos y fotógrafos profesionales somos quienes vendemos historias explicadas a través del lenguaje fotográfico y materializadas en» fotografías» .

Como fotógrafo profesional de retrato y reportaje social, yo vendo historias, vendo recuerdos y emociones a través de mis ojos , de mi conocimiento y de mi cámara….. y vendo también , como decía , «fotografías» . Hasta aquí es fácil entender el tema de las emociones ,casi no hace falta que se explique puesto que sobre emociones entendemos todos mucho , pero no pasa el mismo con el concepto del producto físico final : las fotografías.

Quiero, desde aquí ,hablaros de algo que me provoca más desgaste físico y psicológico que el propio hecho de fotografiar, (y ya es decir!)en mi día a día de mi profesión : explicar qué es ,hoy ,una fotografía y que los entrego realmente para mostrar estas historias que explico . Cuánta confusión amigos !!! y la que todavía nos queda, por cierto! .

Yo no doy fotos yo vendo fotografías, con esto empiezo y sigo.

Avisando que voy a requetesimplificarlo contestaré  con preguntas varias a la pregunta estrella de «qué son «fotos» hoy? » y que vendemos los fotógrafos profesionales?

-Son los archivos digitales formatos por píxeles que provienen de una captura a través de una cámara de fotos de tecnología digital a través de un sensor electrónico que dispone de múltiples unidades fotosensibles, las cuales aprovechan el efecto fotoeléctrico para convertir la luz en una señal eléctrica, la cual es digitalizada y almacenada en una memoria?,…

-o son papeles de medida 15×20? o 13cm x18 cm? ,

-o es un álbum precioso con diseño? o son cromos parches en un álbum ?

….

Para un fotógrafo profesional fotografías son imágenes trabajadas , reveladas, editadas, ajustadas, técnicamente porque mi cliente disfrute de la visión y recuerdo emocional.

Fotografías son el resultado de un trabajo , es el producto final también , yo querría que fueran productos de lujo, que entrego a mi cliente como resultado del trabajo. Por lo tanto ,si es un producto extraordinario ,no puede ser un conjunto de unos píxeles capturados por una buena o mala cámara digital, no es un papel 13×18 tampoco . Voy a darle la forma correcta con los medios que la santa tecnología me ha proporcionado y voy a vender imágenes  acabadas y personalizadas y pregunto a mi cliente cómo.

Cómo quiere usted que le entregue estas historias y emociones que han visto mi cámara?, qué quiere usted comprar?:

-en archivos de formato digital en alta resolución con edición finalizada

-en un pase de diapositivas , slideshow queda mejor, para verlas en pantalla de los oridnadores, tablets y demás aparatos de última tecnología.

-en copias impresas en papel, y de qué formato?

-impresas y encuadernadas en un álbum con maquetación y diseño personalizada en formato de libro o en formato de álbum fotográfico

todo esto son posibles FOTOGRAFÍAS presentadas, nosotros decidimos de todas las opciones qué son el producto que queremos ofrecer a nuestros clientes y vosotros elegís como las queréis comprar. Así trabajo, haciendo de la vuestra historia un documento con imágenes y aMedida.

Los fotógrafos profesionales no «damos» las fotos ( no damos porque es un negocio), pero tampoco vendemos píxeles en un cd o usb directamente salidas de la importación de la cámara o tarjeta de memoria, como nunca di ni vendí haluros de plata expuestos con la imagen latente en el carrete de kodak ,sin revelar ni positivar. La vida cambia y por lo tanto nosotros también tenemos que cambiar pero siempre que sea con dignidad, con ética y conocimiento de nuestro trabajo y profesión, la cual tampoco ha cambiado tanto. La tecnología es la que ha cambiado y nos ha aportado mucho y el pasado analógico nos ha enseñado todavía más. Aprovechemos todo esto para crear productos comerciales potentes y de lujo y el cliente nos lo agradecerá.

Vendemos fotografías en diferentes formatos y presentaciones o en todas las posibles, vosotros elegís. Os lo haré aMedida

Nosotros no estamos educados para ir a un restaurante de cocina creativa y de autor y pedir que nos pongan los ingredientes de los «Berberechos gelificados en su agua de cocción con espuma de lima» en un tupperware para levarnos a casa. Pues eso…no me quiero repetir y ya me habéies entendido.

He querido reflexionar y compartir sobre este tema un poquito desde mi blog y hoy para pensar en voz alta sobre un tema que me ocupa mucho y que creo que el futuro cliente necesita reflexionar también , pero también quiero aprovechar la situación para enseñaros «fotografías» y por lo tanto una historia llena de vida y emoción que capté un día de julio en Lleida porque una pareja fantástica me dio la oportunidad y la libertad profesional de dar forma a estos, los suyos , sentimientos a través de mis imágenes fotográficas. Todo este trabajo está cogiendo forma poco a poco y se está convirtiendo despacio en un conjunto de fotografías y pronto en un álbum de fotografías, un conjunto de archivos digitales en alta resolución y en copias en papel fotográfico de alta calidad. Todo porque ellos han querido tener una visión fotográfica profesional de su historia.

gracias  Cris y Xavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CRISTINA I XAVI juliol2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This